Escacs

El Foment compta amb una secció d’Escacs per on han passat jugadors i jugadores de gran nivell. Un dels objectius de la secció és la formació de joves jugadors i és per aquest motiu que fa uns anys es va crear l’Escola d’Escacs, dirigida per en Joan Arús.

Escola Escacs_cartellera digital

En aquests moments la seva activitat es troba aturada com a mesura de prevenció davant la pandèmia de la Covid19 i segons les directrius i protocols dictats pel Procicat i aprovats pel Govern de la Generalitat.

Una mica d’història…

La pràctica dels escacs al Foment ve de lluny. Han passat centenars de persones però és just destacar-ne un parell. El senyor Domingo Sala i Julià, de Cal Ras, que va ser campió de Catalunya l’any 1909, i el senyor Francesc Camps i Cálix, que va ser jugador de l’entitat durant molts anys.

La competició. La secció d’escacs impulsada pels senyors Domingo Sala, Camps, Cuixart, Vilalta i Rodon va ser inscrita a la Federació catalana d’escacs on van participar en diferents campionats i assolin grans èxits, entre ells, el Campionat de Catalunya de 3ra i 2a categoria, els anys 1986 i 1987 respectivament.

L’any 1976 i 1977 es van organitzar els Campionats Open a la mateixa cafeteria del Foment. A l’actualitat l’equip d’escacs ens manté a la 2a categoria catalana.

L’escola. Els escacs no és només un joc per divertir-se si no que també formatiu. La seva pràctica desenvolupa l’intel·lecte, la presa de decisions, a fixar objectius i saber rectificar.

L’escola d’escacs va ser fundada pel senyor Josep Cuixart l’any 1980 i des de llavors que en manté activa.

Per més informació:

Simultànies d’escacs al passeig Pi i Margal, 1980.
Escola d’escacs del Foment, 1987