El Foment

El 1920 neix el Foment Agrícola, Industrial i Comercial de la mà del senyor Francesc Claramunt i Vilagut qui alhora fou el primer president de l’entitat entre els anys 1920 i 1922. L’actual nom de Foment Cultural i Artístic l’adquireix després de la Guerra Civil, el 1936-1939.

La finalitat daquesta entitat sempre ha estat molt lluny de buscar un lucre. Foment sempre ha vetllat per crear i consolidar vincles entre els seus socis, que junts buscaven una defensa i millora dels seus interessos, compartir coneixement i oferir esbarjo i entreteniment, donant així vida al poble de Molins.

Foment Cultura i Artístic
de Molins de Rei

1921

L’alcalde provoca una protesta massiva en prohibir la representació d’Electra de Benito Pérez Galdós. El Foment Agrícola, Industrial i Comercial nom que honra l’activitat dels seus benefactors s’inaugura durant la Festa Major de Molins del 1921. Es crea la secció de teatre, escacs, atletisme i excursionisme.

1935

El 18 de novembre del 1935 hi hagué un ple total del teatre amb la Margarida Xirgu representant l’obra “Yerma” acompanyada per García Lorca.

1936

En plena Guerra Civil el Foment va ser ocupat per la FAI que el pintà de vermell i passà a anomenar-lo “La Casa del Poble”

1939

Un cop acabada la Guerra Civil, el Foment tornà als socis, aquesta vegada, fiscalitzat per la Falange, la sala passa a anomenar-se “Foment Cultural i Artístic”.

Josep Guardiola, Mari Santpere, Jorge Sepúlveda, Julieta Serrano, La Trinca i Lluís Llach entre d’altres van passar pel Foment.

Actualment

FOMENT CULTURAL I ARTÍSTIC

Actualment, a més del teatre, es mantenen les seccions de ball, billar i escacs. També és seu del grup de teatre Filagarsa que ha triomfat per tota Catalunya amb el teatre musical.

El Teatre té una escena pictòrica de Jordi Padrola. S’ha anat modernitzant al llarg dels anys, però s’ha mantingut fidel a l’estil neoclàssic que l’ha convertit en plató de nombroses pel·lícules o del programa “El Llop” amb què Terra Baixa ha tornat, una vegada més, a honrar el Foment.

L’avui en un Foment de tots i totes

TELÈFON / 936 681 095
EMAIL / foment@fomentmolins.cat

Qui som

El Foment Cultural i Artístic de Molins és una entitat centenària sense ànim de lucre que té com a fianalitat la promoció i el foment de la cultura en tots els seus registres. Considerem la cultura un bé essencial i és per això que treballem per fomentar qualsevol iniciativa cultural.

El nostre propòsit és donar cabuda a qualsevol persona, entitat o projecte que tingui un valor cultural i humà. Treballem per ser una entitat modèlica, amb valors com el respecte per la igualtat de gènere i potenciar la cultura verda i sostenible.

Volem ser un eix per la cultura i necessitem créixer com a entitat fomentant activitats inclusives per a tots els públics. Creiem fermament que la cultura és el motor idoni per fer millors les persones i la societat.

Foment mira el futur amb modernitat i amb la il·lusió de ser la casa de tots, on no importa d’on ets sinó com són les teves inquietuds culturals.

JUNTA DIRECTIVA

PRESIDENT / Ermenegild Siñol
VICEPRESIDENTA / Laia Bernis
SECRETÀRIA / Mercè Solé
PROGRAMACIÓ TEATRAL / Victor Marcos
PROGRAMACIÓ FAMILIAR / Montse López
PROGRAMACIÓ MUSICAL / Òscar González
RESPONSABLE TÈCNIC / Ricard Font
OBRES I MILLORES / Pere García

JUNTA ALS ESCACS

PRESIDENT / Pere Camps Galceràn
VICEPRESIDENT / Joan Arús Oriol
SECRETARI / Eduard Palomeras

JUNTA AL BILLAR

VOCAL 1 / Guillem Carbonell
VOCAL 2 / Daniel Boix
VOCAL 3 / Antonio Márquez
VOCAL 4 / Josep Ramon Molina

GRUP DE TEATRE FILAGARSA

PRESIDENT / Ermenegild Siñol
TRESORER / Romà Ferruz
SECRETÀRIA / Montse López