Foment Molins Billar

TOTA UNA REFERÈNCIA A CATALUNYA I A ESPANYA

La secció de Billar del Foment en aquests moments és una referència a tota Catalunya i a Espanya pel potencial dels seus jugadors. Compta amb un gran palmarès esportiu amb diferents trofeus en diferents categories i, fins i tot, grans títols aconseguits individualment per alguns jugadors.

Eventualment, aquesta secció fa d’amfitriona a campionats d’interès fins i tot nacional, de diferents modalitats i categories.

Foment Molins Escacs

ESCOLA D’ESCACS FUNDADA EL 1980 PER JOSEP CUIXART

El Foment compta amb una secció d’Escacs per on han passat jugadors i jugadores de gran nivell. Un dels objectius de la secció és la formació de joves jugadors i és per això que fa uns anys es va crear l’Escola d’Escacs, dirigida pel Joan Arús.

Una mica d’història… La pràctica dels escacs al Foment ve de lluny. Han passat centenars de persones, però és just destacar-ne dues; el senyor Domingo Sala i Julià, de Cal Ras, que fou campió de Catalunya el 1909; i el senyor Francisco Camps i Càlix, que fou jugador de l’entitat durant molts anys.

La competició. La secció d’escacs impulsada pels senyors Domingo Sala, Camps, Cuixart, Vilalta i Rodon va ser inscrita a la Federació Catalana d’Escacs on van participar en diferents campionats i es van aconseguir grans èxits, entre ells, el Campionat de Catalunya de 3a i 2a categoria, els anys 1986 i 1987 respectivament.

El 1976 i 1977 es van organitzar els Campionats Open a la mateixa cafeteria del Foment. Actualment, l’equip d’escacs ens manté a la 2a categoria catalana.

L’escola. Els escacs no són només un joc per divertir-se sinó que també són formatius. La pràctica desenvolupa l’intel·lecte, la presa de decisions, fixar objectius i saber rectificar.

Foment Molins Filagarsa

30 ANYS D’HISTÒRIA I MÉS DE 200 PERSONES HAN FORMAT PART DEL GRUP

Filagarsa naixia l’any 1988 com una iniciativa pedagògica dins del Centre de Formació Professional Sagrat Cor de Sant Vicenç dels Horts. La màgia del teatre i la passió d’un grup d’alumnes va fer que s’unissin, un cop finalitzats els estudis, per formar un grup de teatre.

Procedents de diverses localitats catalanes i amb l’objectiu de gaudir del teatre van iniciar un llarg camí que avui dia és viu. Pel camí han representat comèdies, drames, cabarets, monòlegs, contes, faules i musicals. Aquest darrer gènere és el que més èxits, per dir-ho de manera més comprensible, ha proporcionat al grup i el que els ha permès actuar a moltes poblacions catalanes.

El 1996 el grup de teatre Filagarsa es convertia en el grup resident del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei. És al Foment on s’han bolcat de ple en la realització de muntatges musicals. Tots ells amb gran acceptació tant per part del públic local com de tota Catalunya.

Benvinguts a Broadway, Frankenstein, The West End Club, Circus Mundi, Broadwest Films, L’Àngel de la Música, Sweeney Todd, Bésame, Kate, Vides, Nadal a Halloween, Ménage à Trois, Kbarret, Escac Doble, Selfie i El Gran Somni són un clar exemple de la feina i l’empremta que Filagarsa intenta deixar a cadascun dels seus espectacles.