Foment Molins Cafè

DES DE 1921 LLOC EMBLEMÀTIC DE REUNIÓ

El Cafè del Foment és un lloc emblemàtic de reunió i trobada. Compta amb una magnífica arquitectura i construcció de principis del segle XX.

Es tracta d’un ampli espai ideal per allotjar reserves de grup o fer un cafè mentre es llegeix i es comparteixen tertúlies.

Visitar restaurant

Foment Molins Edifici

EDIFICI HISTÒRIC CONSTRUÏT EL 1921

Edifici històric de Molins de Rei d’ús social que va ser construït el 1921 després de la creació de l’entitat l’any 1920 amb motiu de la fusió de diverses associacions per la voluntat d’un sector de la societat de la vila de disposar d’un local on relacionar-se i esbarjo per a les seves activitats socials i culturals.

Des del punt de vista artístic, l’edifici es pot situar dins la influència formal del neoclassicisme, encara que en aquesta època ja presentava una certa llibertat en l’ús dels elements decoratius. Dins dels espais que hi ha al seu interior destaquen la sala del cafè i el teatre a la italiana, amb un sistema de platea basculant original que permet adaptar la seva inclinació a les necessitats de l’espectacle. A la restauració de finals del segle xx es va incorporar el treball pictòric de Jordi Pedrola a la cúpula del cafè i al sostre del teatre.

Foment Molins Oficines

EL PRIMER PIS DEL TEATRE ALLOTJA LES SEVES OFICINES

Situades al primer pis, les oficines del Foment estan distribuïdes en dues sales: l’oficina administrativa, on es fan tots els treballs de gestió; i la sala de juntes, on se celebren periòdicament les reunions de la Junta del Foment.

Foment Molins Sales

SALA D’ESCACS, DE BILLAR I SALA EXCLUSIVA DE SOCIS

La sala de Billar és un espai que compta amb 4 taules de billar francès (de carambola) i una extensa graderia des d’on el públic pot seguir l’esdevenir de les diferents partides.

Foment manté una sala exclusiva per als socis de l’entitat. Un espai on llegir el diari, fer un cafè, fer partides de jocs de taula i gaudir de la companyia i les anècdotes d’altres socis i sòcies. La sala disposa de diverses taules de marbre i una taula de fusta noble. També hi ha una llibreria.

Foment Molins Teatre

EL TEATRE FOMENT ÉS L’EMBLEMA DE L’ENTITAT

Un espai multidisciplinari que gràcies a la possibilitat de situar la platea plana o inclinada, ens permet fer tota mena d’activitats: ball, teatre, concerts, sopars, conferències… Amb un aforament de 448 localitats dividides en dos espais: 336 butaques a platea i 112 cadires a les llotges.

També disposem d´un amfiteatre que en aquests moments s´està adequant a les normatives de seguretat i que un cop rehabilitat ampliarà considerablement l´aforament global. Durant la restauració de finals del segle XX es va incorporar el treball pictòric de Jordi Pedrola a la cúpula del cafè i al sostre del teatre.

El nostre escenari és ampli i espaiós. El 2002-03 es va remodelar completament adequant-lo i adaptant-lo a les normatives i necessitats tècniques que les arts escèniques d’avui en dia requereixen.

Els camerinos es troben sota l’escenari i s’hi pot accedir per les escales situades a banda i banda de l’escenari. La zona està equipada amb sis vestidors amb capacitat per a tres persones cadascun, una àmplia zona comuna, lavabos i dutxes. Disposen de miralls, aigua calenta i bona il·luminació.

Foment Molins Vestíbul

ZONA D’ACOLLIDA I REUNIÓ DE TOTES LES PERSONES QUE ASSISTEIXEN AL FOMENT

El vestíbul és la primera sala que trobem a Foment quan accedim per la porta principal. Hi trobem la barra de la cafeteria, on podem prendre cafès i refrescos durant els entreactes dels espectacles i lavabos per al públic. També tenim una zona de vitrines amb els guardons i els premis que el grup de teatre Filagarsa ha rebut durant els darrers anys i l’escala d’accés a l’amfiteatre, les oficines i la sala dels Presidents.

Destaquem també el mirall modernista de principis del segle XX. El vestíbul disposa de climatització.